Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SGK: Tüm yardımların tavanı asgari ücretin altında olacak (01.10.09) PDF Yazdır e-Posta
01 Ekim 2009

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Primsiz Ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp, sosyal yardımlara tavan getiren, yardıma erişim olanaklarını yeniden düzenleyen, haksız yardım almayı engellemeyi amaçlayan, bazı sosyal yaptırımlar öngören bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Gökalp, "Tüm yardımların tavanı, asgari ücretin altında olacak” dedi. Sosyal Güvenlik dergisinin son sayısında, Sosyal Güvenlik Reformu’nun temel ayaklarından biri olan Primsiz Ödemeler Kanunu’na yönelik hazırlıkları anlatan Gökalp, şöyle dedi: “Her başvuran her yardımdan yararlanmayabiliyor. Yardımı alamadığında bunu hukuki zeminde sorgulayamıyor. Sosyal yardımların hak olarak görülmesi, budur. Taslaktaki temel hedeflerimizden biri, sosyal yardım alanında ortak norm ve standartları getirmek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan yardımlarda, örneğin, şartlı nakit transfer programında uygulanan bir ölçüt var. Nüfusun en yoksul yüzde 6’lık kesimine yapılan bir yardım söz konusu. Diğer programlarda bu ölçütler değişiyor. Yeni taslakta, vatandaşımız, hanedeki bireylerin durumuna göre, yaşlısı, genç işsizi, okula giden çocuğu, engelli bireylerin olup olmamasına göre öngörülen yardımlardan yararlanacak, ama belli bir rakamı geçemeyecek. Yani vatandaşın aldığı tüm yardımlar sistem üzerinden denetlenecek ve o tavanı geçemeyecek. O tavanın da asgari ücretten daha düşük olması gerekiyor."

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12591118.asp?gid=254