Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SGK, sigortasız işçi çalıştıran turizmcilere ceza kesti (08.10.09) PDF Yazdır e-Posta
08 Ekim 2009

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 1 Temmuz-30 Eylül 2009 tarihleri arasında turizm sektöründe faaliyet gösteren otel, eğlence merkezleri, kuyum ve restoranlara yönelik yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı.

İl Müdürü Selim Erol, 286 işyerinde yaptıkları denetimlerde 8 bin 645 kişinin kaydı alınarak sigortalı olup olmadıklarının kontrol edildiğini bildirdi. Bu kişilerden 374'ünün sigortasız olarak çalıştığı tespit edilerek kayıt altına alındığını belirten Erol, "Denetimler neticesinde, Aylık Prim ve Hizmet Belgesini asmayan ve sigortasız eleman çalıştırdıkları tespit edilen işyerlerine kurumumuz mevzuatı gereği 1 milyon 986 bin 850 TL idari para cezası uygulanmıştır." dedi.

İl Müdürlüğü bünyesinde Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele (KADİM) Servisi kurulduğunu aktaran Erol, "Bankalar ve kamu kuruluşlarında işlem yapan vatandaşlarımızın T.C kimlik numaralarını belirli periyotlar halinde KADİM Servisine gönderilmektedir. Bu servisimiz gelen T.C kimlik numaraları üzerinden kayıtları sorgulamakta ve bu vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olup olmadıkları tespit edilmektedir." açıklamasında bulundu. Erol, banka ve kamu kuruluşlarından gelen kayıtların incelenmesi neticesinde 1 Temmuz - 30 Eylül 2009 döneminde 120 vatandaşın sigortalılığının sağlandığı bilgisini verdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=900870&title=sgk-sigortasiz-isci-calistiran-turizmcilere-ceza-kesti