Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
BDDK'dan özel bankacılığa yeni düzenleme hazırlığı (12.10.09) PDF Yazdır e-Posta
12 Ekim 2009

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalardan özel bankacılık konusundaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler istedi. Ayrıca bankalara bu konudaki önerileri de soruldu.

Kurumun Türkiye'de özel bankacılık konusundaki faaliyetlerinin büyüklüğünü, alt hizmet türlerini, müşteri tipolojisini ve bu konudaki düzenleme ihtiyaçlarını tespit etmek istediği belirtiliyor. CNBC-e BUSINESS Dergisi'nin özel bankacılık ekinde yer alan habere göre, son yıllarda Türkiye'deki bankaların hizmet yelpazesi içine katarak yoğunlaştığı özel bankacılık, düzenleyici otoritenin de ilgisini çekti. BDDK, bankalardan özel bankacılık konusundaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler istedi. BDDK'nın bankalara yönelttiği sorulardan, Kurum'un Türkiye'de özel bankacılık konusundaki faaliyetlerinin büyüklüğünü, alt hizmet türlerini, müşteri tipolojisini ve bu konudaki düzenleme ihtiyaçlarını tespit etmek istediği anlaşılıyor. Bankaların mevzuata ilişkin düzenleme önerilerini de isteyen BDDK'nın, istediği bilgileri aldıktan sonra konuyla ilgili düzenleme taslak ya da taslakları hazırlayarak sektörün görüşüne sunması bekleniyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=902266&title=bddkdan-ozel-bankaciliga-yeni-duzenleme-hazirligi