Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SGK taşeronları gözaltına alıyor (15.10.09) PDF Yazdır e-Posta
15 Ekim 2009

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri, denetimlerde inşaat, turizm ve tarım gibi sektörlere odaklanacak, taşeron uygulamalarına öncelik verecek, ilaç ve harcamalarının kontrol edilmesine özen gösterecek.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bakanlığın üst düzey bürokratları ve Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlerinin ardından, modern kamu yönetim sisteminin temelini oluşturan vatandaş odaklı hizmet için yapılması gerekenler konusunda bir araya geldiği SGK müfettişlerine de talimatlar verdi.

    Dinçer, yüz binlerce işletmenin teker teker denetlenmesinin mümkün olmadığını söyleyerek tek tek denetim yerine risk grupları belirlenerek, denetimlerin bu gruplara yönelik gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti. Dinçer, müfettişlere turizm, tarım ve inşaat sektörlerine odaklanılması, taşeron uygulamalarına öncelik verilmesi, ilaç ve sağlık harcamalarının kontrol edilmesine özen gösterilmesi talimatı verdi.


http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=130904&KTG_KOD=480