Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Memurların prim ve aylık hizmet belgelerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bildirilme süreleri değiştirildi. (20.10.09) PDF Yazdır e-Posta
20 Ekim 2009

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarının, çalışanların prim ödeme gün sayıları ile prime esas kazanç tutarlarını aylık prim ve hizmet belgesi ile Kesenek Bilgi Sistemi'ni kullanarak SGK'ya bildirdikleri anımsatıldı.

     Açıklamada, 28 Eylül 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ''Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'' ile 15 Ekim 2009 tarihinden geçerli olmak üzere aylık prim ve hizmet belgelerinin SGK'ya bildirilme sürelerinin değiştirildiği belirtildi.

     Açıklamaya göre, kamu kurumlarının, çalışanların aylık prim ve hizmet belgelerini Kesenek Bilgi Sistemi aracılığıyla SGK'ya bildireceği tarihler şöyle:

     ''-Maaşını ayın 15'inde peşin alan sigortalılar için; maaş ödemelerinin yapılması gereken ayın 25'inci günü sonuna kadar.

     -Maaşını ayın 1'inde peşin alan sigortalılar için; maaş ödemelerinin yapılması gereken ayın 11'inci günü sonuna kadar.

     -Her ayın 15'i ila müteakip ayın 14'ü arasındaki maaşını müteakip ayın 15'inde çalıştıktan sonra alan sigortalılar için; maaş ödemelerinin yapılması gereken ayın 25'inci günü sonuna kadar.

     -Her ayın 1'i ila 30'u arasındaki maaşını müteakip ayın 1'inde çalıştıktan sonra alan sigortalılar için; maaş ödemelerinin yapılması gereken ayın 11'inci günü sonuna kadar.''