Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Varlık Barışı'ndan gelen para 20 milyar lirayı buldu . (27.10.09) PDF Yazdır e-Posta
27 Ekim 2009

Hükümetin finansman bulmak amacıyla süresini uzattığı Varlık Barışı'ndan elde edilen toplam rakam belli oldu.

30 Eylül'de süresi dolan çalışmanın ikinci ayağından 5 milyar 280 milyon lira geldi. İlk barışta yapılan 14,8 milyar liralık beyan ile birlikte toplam hasılat 20 milyar lirayı buldu. Süresi ikinci kez uzatılan barış için son tarih ise yılbaşında bitiyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 17 Ekim tarihi itibarıyla 3,29 milyar lirası yurtiçinden, 1,98 milyar lirası yurtdışından Varlık Barışı beyanı gerçekleştiğini bildirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2010 Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2008 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın sunumunu yapan Bakan, Orta Vadeli Program'la uyumlu krizden çıkış bütçesi hazırlandığını kaydetti. Türkiye'de toparlanmanın küresel ekonomiye göre daha erken başlayacağını söyledi. Kamu görevlilerinin maaşlarında ocakta yüzde 2,5 ve temmuzta yüzde 2,5 oranında artış sağlanacağını aktaran Şimşek, gerçekleşen enflasyonun belirlenen zam oranlarını aşması halinde aradaki farkın telafi edileceğini açıkladı. Yapılacak artışlar sonucunda 2010 yılı Ocak ayında ortalama devlet memuru maaşının bin 518 lira olacağını belirten Şimşek, "Ayrıca çocuk için ödenmekte olan aile yardımı ödeneğinde çocuk sayısı sınırlamasının kaldırılması yönünde düzenleme yapılacaktır." dedi.

GELİR VERGİSİ'NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Maliye Bakanı Şimşek, yeni Gelir Vergisi Kanunu çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıkladı. Şimşek, sosyal mutabakat ve ortak akla uygun katılımcı yaklaşım ilkelerine dayalı adil bir Gelir Vergisi sistemi oluşturmak, ekonomide sürdürülebilir büyümeyi ve verimlilik artışını desteklemek amacıyla yeni Gelir Vergisi Kanunu hazırlığı yapıldığını vurguladı. Kanun tasarısını kısa süre içinde Meclis'e sunmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, yeni Gelir Vergisi reformuyla birlikte Veraset Vergisi'nin kaldırılarak, ivazsız intikallerin Gelir Vergisi kapsamına dahil edilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Bütçe görüşmeleri devam ederken, komisyon üyelerine mesir macunu ve kuru üzüm sürprizi yapıldı. Her üyeye mesir macunu ve kuru üzüm verildi. Bir tabakta dağıtılan mesir macunu ve kuru üzüm basın mensuplarına da sunuldu.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=908121&title=varlik-barisindan-gelen-para-20-milyar-lirayi-buldu