Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KEY için yeni taslak Başbakanlık'ta (17.11.09) PDF Yazdır e-Posta
17 Kasım 2009

Hazine Müsteşarlığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine ödeme yapılabilmesi için hazırlanan yeni kanun tasarısı taslağının dün Başbakanlık'a sevk edildiğini açıkladı.

Taslakla KEY'de hak sahiplerinin bilgilerinin Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası'na teslimine ilişkin kurumlara tanınan süre uzatılıyor. Sorunların giderilmesine ilişkin süreçler tanımlanarak, olabilecek hak kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor. Kayıtları, deprem, sel, yangın gibi sebeplerle zayi olan hak sahiplerinin ödemelerden faydalanabilmesi için düzenleme getiriliyor. Hak sahiplerine ilişkin liste Resmî Gazete'de 28 Temmuz 2008'de yayımlanmış, 11 Kasım 2009 itibarıyla, 5 milyon 397 bin 382 hak sahibine toplam 2 milyar 544 milyon 31 bin 930 lira ödeme yapılmıştı. İlk listede ismi bulunmadığı halde KEY alma hakkına sahip olduklarını ileri sürenlere ilişkin işlemler, ilgili kuruluşlarca süresi içinde tamamlanamadı. Problemlerin giderilmesi için 5664 sayılı kanunda değişiklik öngören bir kanun tasarısı taslağı Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere dün Başbakanlık'a sevk edildi. Taslağın yasalaşmasından sonra bilgileri kesinleşen hak sahiplerine ilişkin yeni listeler, ilan edilerek ödemelere başlanılacak. Taslakta, SGK, sandıklar, defterdarlıklar gibi kurumlara, hak sahiplerini bildirmek için 31 Aralık 2010'a kadar süre veriliyor. Ancak, tasfiye halinde Emlak Bankası, 3'er aylık dönemler itibarıyla listelerde düzeltme ve güncelleme yaparak ödeme yapılması sağlanabilecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=916553&title=key-icin-yeni-taslak-basbakanlikta