Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kredi Garanti Fonu'nda belirsizlik sürüyor (21.11.09) PDF Yazdır e-Posta
21 Kasım 2009

Reel sektöre kredi musluklarını açacak 'kefalet' düzenlemesinde belirsizlik devam ediyor.

Hazine ile Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında 1 milyar liralık kaynak aktarımını öngören ve faize takılan düzenleme için nihai karar Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından verilecek. KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, anlaşmazlık hükümlerini çözmeye yönelik protokolü Hazine Müsteşarlığı'na sunduklarını belirterek, iflas erteleme maddesine ilişkin sorunun Babacan'ın onayının ardından çözüme kavuşacağını bildirdi. Yavuz, Hazine'nin iflas ertelemesine ilişkin mahkeme kararı sonuçlanmadan kefalet sistemini devreye almamakta ısrar etmesi halinde orta yolun bulunacağını kaydetti. Yavuz, mutabakat sağlanmasının ardından 10 milyar liralık kredinin kapısını açacak düzenlemenin uygulamaya geçeceğini ifade etti.

İflas erteleme durumunda KGF bankalara hemen ödeme yaparken, Hazine Fonu'ndan kullandırılacak kredilerde mahkemenin kararından sonra ödeme yapılmasına ilişkin madde yer alıyor. Ortalama mahkeme süreci altı ay sürdüğü için de bankalar, aradaki döneme ilişkin faizin ödenmesi konusunda çekince koyuyor. KGF Başkanı Yavuz, basında yer alan "KGF çalışmıyor, kapris yapıyorlar'' gibi sözleri de eleştirdi. Yavuz, 'Bakan fırça attı' başlıklı haberlerin şirketin hem yöneticilerini hem de çalışanlarını üzdüğünü söyledi. KGF'nin mevcut 'kefalet' sisteminin herhangi bir aksaklık olmadan devam ettiğini kaydederken, 240 milyon lira ile 1,5 milyar liralık kredi hacmi oluşacağını aktardı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=918473&title=kredi-garanti-fonunda-belirsizlik-suruyor