Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Fişleme yok, kodlama sistemi kayıt dışıyla mücadele için getirildi (21.11.09) PDF Yazdır e-Posta
21 Kasım 2009

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, KDV iadelerinde kod sistemine geçilmesiyle mükelleflerin fişleneceğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kilci, yeni sistemin sahte fatura kullanan ya da yerinde bulunmayan mükellefler için oluşturulduğunu söyledi. Kod sisteminin tamamen kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye dönük bir uygulama olduğunu kaydeden Kilci, yeni sistemin dürüst ve doğru mükellefler ile yanlışı ve eksiği olanların kolayca ayırt edilmesine imkan sağlayacağını aktardı. Mal ve hizmet ihracından doğan KDV iadesi taleplerinin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasına ilişkin 84 seri numaralı KDV Genel Tebliği'nde değişiklik yapılmıştı. Kod sistemi ilk olarak İstanbul'da başlatıldı. Yılbaşından itibaren de tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacak. Gelir İdaresi Başkanı Kilci, yeni kod sistemi sayesinde sahte belgeyle işlem yapan veya yerinde bulunmayan mükelleflerin kolayca sistemden görülebileceğine dikkat çekerek, "Bizden iade talep eden kişi, elektronik ortamda sorgulanacak. Eksiği, yanlışı olanlar hemen anlaşılacak. Bunlar için gerekli işlemler yapılırken, doğru, dürüst mükelleflerin işi hemen sonuçlandırılacak ve bunlar iadelerini derhal alacak." değerlendirmesini yaptı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=918472&title=fisleme-yok-kodlama-sistemi-kayit-disiyla-mucadele-icin-getirildi