Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Cenazelerden bile vergi kaçırmışlar(28.11.09) PDF Yazdır e-Posta
28 Kasım 2009

Vergi kaçağını en aza indirmek için sektörel denetimlere ağırlık veren Maliye, defin hizmeti veren şirketlerle, mezar taşı yapan işyerlerine ceza kesti.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, ilde cenaze hizmeti sunan 8 firmayı incelediklerini ve 263 bin 500 TL kayıt dışılık tespit ettiklerini açıkladı. Vergi Dairesi, bu şirketlere toplam 26 bin 800 liralık ceza kesti. Mezar taşı yapan 17 mermerciyi de fatura kontrolünden geçirdiklerini söyleyen Mahmut Sütçü, "Mermercilere de 27 bin 349 TL usulsüzlük cezası tebliğ ettik. 248 bin 865 liralık da kayıt dışı hasılat bulduk." dedi.

Tespit için mezarlıkları dolaşmadıklarını, belediyelerdeki defin kayıtlarından yaralandıklarını dile getiren Sütçü, "Cenaze hizmeti verenlerin çoğu ticari şirket statüsünde. Vakıf veya hayır hasenatla uğraşan kurum değiller. Dolayısıyla ticari bir işlem yapılıyor. Bunun da faturası kesilecek. Gelir neyse doğru beyan edilmek zorunda." değerlendirmesinde bulundu. Antalya'da evden eve nakliyat sektörü de Maliye'nin denetiminden geçti. Faaliyet gösteren 40 şirketin hesaplarında yapılan incelemeler sonucu 229 bin 648 liralık matrah farkı tespit edildi. Vergi kaçıran bu şirketlere 29 bin 388 lira usulsüzlük cezası kesildi. Öte yandan ilde tarım sektörü de geniş çaplı incelemeden geçiriliyor. Fidecilere yönelik denetimler tamamlandı. Yakın zamanda tohum, gübre ve ilaç bayileriyle komisyoncular da denetlenecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=921020&title=cenazelerden-bile-vergi-kacirmislar