Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Etiketteki Y'nin cezası 228 lira PDF Yazdır e-Posta
29 Aralık 2009

Image

Sanayi ve ticaret odaları 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren satış etiketlerindeki YTL ibarelerinden 'Y'nin atılması ve etiketlerin TL olarak düzenlenmesi uyarısında bulundu.

Denetimlerde bu düzenlemeye dikkat etmeyenlere ise idari para cezası olarak 228 lira ödeyecekleri bildirildi. Edinilen bilgiye göre, satış etiketlerindeki YTL ibarelerinin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren TL olarak düzeltilmesi gerekiyor. 5083 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Para Birimi Hakkında Kanun'un hükümlerine göre 5.5.2007 tarih ve 26513 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruşta Yer Alan Yeni İbarelerinin Kaldırılmasına ve Uygulama Esaslarına İlişkin Karar" gereğince, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti para birimi olan Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruş'ta yer alan "Yeni" ibarelerinin kaldırıldığını, para birimi olarak "Türk Lirası" ve "Kuruş"un uygulanmaya başlandığını belirtildi. Fiyat listelerinde fiyatların, "Türk Lirası" veya kısaca "TL" ya da "Kr" olarak gösterilmesi gerekiyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=933303&title=etiketteki-ynin-cezasi-228-lira