Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı PDF Yazdır e-Posta
19 Ocak 2010

Çeşitli kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısı TBMM gündeminde.

Başta vergi kanunları olmak üzere birçok kanunda değişiklik öngören kanun tasarısı 18.01.2010 tarihinde Bakanlar Kurulunda kabul edilmiş olup 19.01.2010 tarihi itibariyle TBMM ilgili komisyonlarının gündemine girmiştir.

Yürütme ve yürürlük maddeleri hariç, geçici maddelerle birlikte 15 maddeden oluşan tasarının; 2 maddesi 6183 sayılı Kanun’la, 2 maddesi Harçlar Kanunu’yla, 1 maddesi 5084 sayılı Kanun’la ilgili olmak üzere toplam 5 maddesi vergi uygulamalarıyla ilgilidir.

Tasarının vergi kanunlarında değişiklik öngören düzenlemelerinden bazıları aşağıda özetlenmiştir.

- Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un, ödeme emrine itiraz edilmesi durumunda, ödeme emrine dayanak olan amme alacağı için tahsil dairesine teminat gösterilmesi halinde takip işlemlerinin durdurulmasını öngören düzenleme kaldırılmaktadır.

- Öngörülen düzenlemenin yasalaşması halinde, teminat gösterilmesi takip işlemlerini durdurmayacaktır. Takip işlemlerinin durdurulabilmesi ancak, davanın açıldığı idari yargı merciinden yürütmenin durdurulması kararının alınması halinde mümkün olacaktır.

- Borcunu ödemede çok zor duruma düştüğü inceleme raporu ile tespit edilen mükelleflerin vergi borçlarına karşılık olmak üzere, bunlara ait gayrimenkullerin Maliye Bakanlığınca satın alınmasına olanak sağlayan geçici düzenlemenin süresi 31.12.2014 tarihine kadar uzatılmaktadır.

- Tasarıyla bazı finansal faaliyet harçları artırılmakta, halen yeni açılan banka şubeleri için açılış aşamasında bir kereye mahsus olmak üzere ödenen bazı harçların ise her yıl ödenmesi öngörülmektedir.

Tasarı ile öngörülen harç tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

1. Banka (katılım bankaları dahil) kuruluş ve faaliyet izin belgeleri:

a) Türkiye’de kurulan bankalar ile yabancı bankalarca Türkiye’de açılan Merkez Şubelere ilişkin izin belgeleri (her yıl için)                                                                                                           200.000 TL

b) Serbest bölgelerde faaliyet göstermek üzere kurulan bankalar ve açılan yabancı banka şubelerine ilişkin belgeler (her banka, her şube ve her yıl için)                                                                           200.000 TL

c) Bütün bankaların, serbest bölgelerdekiler de dahil olmak üzere açılan şubeleri (yabancı bankalarca serbest bölgelerde açılan şubeler hariç) için düzenlenen belgeler (her şube ve her yıl için) bir önceki takvim yılı başındaki nüfusa göre;

 

Nüfusu 5.000’e kadar olan belediyelerde                                                              24.000 TL

Nüfusu 5.000 ila 25.000 arasında olan belediyelerde                                              36.000 TL

Nüfusu 25.000’den fazla olan belediyeler ile serbest bölge sınırları içinde                    48.000 TL

 

Halen yürürlükte bulunan harç tutarları ise aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

1- Banka kuruluş ve faaliyet izin belgeleri:

 

a) Türkiye'de kurulmuş ve kurulacak bankalar ile yabancı bankaların Türkiye'de açtıkları ve açacakları Merkez Şubelerine ilişkin izin belgeleri (Her yıl için)

148.181,95 TL

b) Serbest bölgelerde faaliyet göstermek üzere kurulacak bankalar ve açılacak yabancı banka şubelerine ilişkin belgeler (Her banka ve şube için)

148.181,95 TL

c) Bütün bankaların, serbest bölgelerdekiler de dahil olmak üzere açacakları şubeler için düzenlenen belgeler (Her şube için)

29.635,85 TL

 

Her iki tablonun karşılaştırmasından da görüleceği üzere, Tasarı ile bir taraftan maktu harç tutarları artırılmakta, bir taraftan da bir kere ödenen bazı harçlar her yıl ödenir hale getirilmek istenmektedir.

Öte yandan, Tasarının bir geçici maddesiyle, yapılmak istenen değişikliğin 2010 yılı için de uygulanması öngörülmektedir.

- Tasarı ile 5084 sayılı Kanun çerçevesinde 49 ilde uygulaması yapılan ve 31.12.2004 tarihinden önce tamamlanan yatırımlar açısından 31.12.2009 tarihinde sona eren sigorta primi işveren hissesi teşvikinin uygulama süresi, 31.12.2012 tarihine kadar uzatılmaktadır.

5084 sayılı Kanun kapsamında sigorta primi desteği yanında gelir vergisi stopajı teşviki de yer almakla birlikte, Tasarı ile sadece sigorta primi desteğinin süresi uzatılmakta, ücretler üzerinden ödenen gelir vergisi stopajına ilişkin teşvikin süresi uzatılmamaktadır.

Öte yandan, Tasarı ile sadece 31.12.2004 tarihinden önce tamamlanan yatırımlar açısından süre uzatılmaktadır. Bu tarihten sonra tamamlanan yatırımlar için süre zaten 31.12.2012 tarihine kadardır ve Tasarı bu tarihle ilgili bir değişiklik öngörmemektedir.

TBMM gündeminde bulunan Tasarı ile vergi dışı düzenlemeler de yapılmakta olup, bu düzenlemelerden bazıları özetle şunlardır:

- Kısa çalışma süresinin uzatılması ve kısa çalışma taleplerinin uygunluk tespiti denetimi için yapılan giderlerin de işsizlik sigortası fonundan karşılanması öngörülmektedir.

- 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun geçici 9. maddesinde yer alan ve yeni ek istihdam için sigorta primi desteği öngören düzenleme değiştirilerek, teşvik süresi bir yıl daha uzatılmaktadır.

- Tasarıyla, mesleki hizmetler kapsamında çalışacak yabancılara akademik ve meslekî yeterliliğe ilişkin prosedürün tamamlanması sürecinde ön izin verilmesi suretiyle yabancı meslek mensuplarının hem denklik ve mesleki yeterlilik bakımından denetim dışında kalmasının önlenmesi hem de meslekî unvanlar kullanılmaksızın çalışabilmelerinin sağlanması amaçlanmıştır. Tasarıyla ayrıca, mesleki eğitim alanı dışındaki bir görevde istihdam edilecek yabancılar için ilgili mercilerden mesleki yeterlilik konusunda görüş alınmayacağına ilişkin düzenleme yapılmaktadır. pwc

İlgili kanun tasarısına aşağıdaki bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz.

- Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı kanunlarda değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı